Tesla som turbil

Tesla som turbil

Januar 2020 bestilte vi oss en Tesla Model 3 LR. Planen var å ha en pendlebil som klarte 15 mil tur/retur jobben og fremdeles ha kapasitet til en ekstra tur ut om kvelden til en av de seks byene vi når innen en time. Med slekt på vestlandet og planer om sporadiske turer til europeiske storbyer gledet vi oss veldig. Bilen kom 18. mars 2020 og de skikkelig lange turene er satt på vent.

Men vi kom oss en tur til København og Esbjerg i fjor. Dersom man holder seg langs motorveiene er lading uproblematisk. Tesla sine Superchargere dukker opp med jevne mellomrom. Men om man er over flere dager på lang avstand fra Tesla sitt ladenettverk kan det være praktisk å benytte seg av andre ladere. I Danmark er Clever utbredt. Et tips her er å ordne seg RFID-brikke til Clever på forhånd om du skal reise i Sverige eller Danmark. Jeg klarte hvertfall ikke å få startet lading ved å bare dukke opp ved en lader. Redningen for meg ble et dansk pensjonat med Tesla Destinationcharger der jeg fikk lade nok til at jeg kom fram til superchargeren i Midelfart.

Vi rakk også en tur langs vestlandet og sørlandet i fjor. Hele turen gikk uproblematisk uten et snev av ladeangst med Tesla sine superchargere hele veien.

I år hadde vi en fantastisk tur langs Helgelandskysten. Kjørte E6 opp til Bodø og Fv. 17 til Steinkjer tilbake. På denne strekningen er det ingen superchargere og veldig tynt med lading fra andre leverandører. Vi fant hurtiglading i Bodø, Sandnessjøen og Brønnøysund. Dette var ikke nok til å klare turen alene når vi skulle bruke to uker nedover. Så det ble noe saktelading på campingplasser og hos Charge365. Smart å ha appene ABRP, Plugshare og Chargemap på smartenheten din for å planlegge ladingen underveis. Og start fulladet fra Bodø. Jeg startet med 70% og angret fort på det.

Tungt lastet med utstyr for camping ble snittforbruket på turen 160 wh/km som jeg synes er innafor. Ellers synes jeg bilen innfrir forventningene mine som en god turbil.