May 29, 2023

Stolpejakt på Tjøme

Stolpejakt på Tjøme
Torås fort med utsikten vestover

Stolpejakt er et kinderegg av en aktivitet. Du får trening i å bruke kart, du får mosjon og du kommer deg til steder du kanskje ikke ville oppdaget om det ikke var en stolpe å oppsøke der.

Vi bor en snau time fra Tjøme og drar gjerne dit noen ganger i året for å gå tur i Moutmarka. Der ser man havet store deler av turen. For meg og kona som er oppvokst på Vestlandet er det et nydelig turområde.

Årets stolpejakt i Tjøme var lagt rundt Torås fort. Fortet er absolutt verdt et eget besøk. Vi startet nord på kartet og parkerte da på Scandic Havna. Det koster ca 50kr timen. Rett sør for parkeringsplassen går en sti innover der du tar flere svarte stolper med høy poengsum. Etterhvert kommer du til Torås fort der du også finner noen poster.

På Torås var det aktivitet på 1. pinsedag og kafeen var åpen. De fristet med ferske skoleboller og jeg var dessverre femten minutter for tidlig ute til å kunne nyte det. De var fremdeles i ovnen.

En smule betuttet gikk vi til løypens sydligste punkt og tok brunsj der i båthavnen med utsikt mot Færder fyr og Hvasser. Bjørg hadde bakt proteinrundstykker som gav god energi for turen videre.

På veien tilbake gikk vi nærmere sjøen og det var flotte hytteområder og fine rekreasjonsområder for bading og friluftsliv. Et flott område.

Hele turen var på rundt 11 kilometer og med sakte rusletempo og noen pauser brukte vi tre timer på turen.