Kulturkafé - verdt å få med seg

Kulturkafé - verdt å få med seg

For noen år siden begynte noen venner å arrangere kulturkafé i Tønsberg hos Skaperverket og Fretex . Et butikklokale gjøres om til konsertsal på noen timer. Klær ryddes unna og bord og stoler settes ut for å utvide kaféen som gjøres klar for storinnrykk. Vafler og boller stekes. Scene rigges. Lydprøve og deretter åpnes dørene. Artistene kan være alt fra unge  lokale stjerneskudd eller vinner av Stjernekamp på NRK. Oppmøtet varierer jo etter hvor kjent artistene er. Det er veldig artig når en av stamgjestene utbryter "Dette er det beste jeg har hørt på lenge!" om artister som ikke har et kjent navn men stemmeprakt og utstråling i verdensklasse.

Etterhvert ble jeg med som frivillig hjelper her og var oftere med. Det har gitt meg mange flotte konsertopplevelser og da spesielt fra artister som jeg ikke kjente fra før. Og det er dette det handler om. Å formidle kultur og opplevelser og gjøre det tilgjengelig for alle. Man skal ikke måtte blakke seg for en flott kulturell opplevelse. Konsertene finansieres med "Vipps etter evne" og salg av kaffe og kaker i kaféen. I tillegg åpnet Fretexbutikken etter konserten så man kan få med seg litt klær og nips hjem også.

Foto: @kinmackin

Og hvorfor skal man dra på kulturkafé? Bortsett fra musikken så er det jo muligheten for å samle vennegjengen i en koselig atmosfære der man får kjøpt seg en kaffekopp og vaffel for en rimelig sum og får skravlet litt.

Velkommen!

Følg kulturkaféen her: