Jakten på lavbudsjett streaming

Jakten på lavbudsjett streaming

En lørdag i november. Denne lørdagen sludder det. Jeg står i vinduet og kikker ut med en furten mine. Jeg har utsatt å kutte trær langs tomtegrensen til det aller siste. Men får fram motorsagen og trærne faller. Belønningen blir en tur til Revetal der jeg kjøper fersk gjærbakst og lørdagsgodt. Fremdeles mye igjen av lørdagen. Jeg er alene hjemme. Begynner å se en serie men kjeder meg. Da er det hobby-tid!

Jeg har et minimalistisk stereoanlegg med en Raspberry Pi 3B som streamer musikk. Tidligere brukte jeg Roon som plattform for det. Det er av mange regnet som Rolls-Roycen av streaming. Den ser bra ut, men har noen irriterende bugs. Da er det surt å betale 1000kr i året for abonnementet. Så jeg begynte å lete etter erstatninger. Først ble Volumio valgt. Bra utseende og funksjonaliteten er ok. For å spille Tidal må jeg ut med 300kr i året. 700 i året spart, hurra! Men integrasjonen med Tidal er dårlig. Jeg får ikke opp alle spillelister. Jeg jakter videre.

Moode er en annen distro som er forholdsvis lik. Den er litt vanskelig å sette opp, trenger noen restarter før den oppdager alle enheter og får koblet seg opp. Her er Tidal-integrasjonen fryktelig dårlig! Men denne er gratis. For å finne musikk var den ubrukelig. Der er BubbleUPnP på mobilen som fjernkontroll veldig god. BubbleUPnP er gratis, men du kan betale 39kr for å låse opp flere funksjoner og fjerne reklame.

Brukergrensesnittet 

Moode har også Spotify Connect. Den funksjonaliteten savner jeg hos Tidal. Det ideelle hadde vært å kun bruke Tidal-appen slik man kan hos Spotify og streame trådløst til høyttalere. Kanskje Tidal har en julegave til lytterne sine i år?