En undervurdert bil?

En undervurdert bil?

Da førtiårskrisa var på sitt verste kjøpte jeg en BMW 320d, det hadde jeg ønsket meg lenge. Kjøpte et pent brukt eksemplar av svogeren min. En bil til 600.000,- der 200 ooo,- av dem var for ekstrautstyr. Den bilen var utrolig bra, med sportsfjæring, sprek motor, feite dekk og lå som klistra til underlaget. Det kjipe for meg er at jeg kjører langt, veldig langt hvert år. Så bilene varer ikke evig i mitt eie. Så når BMW'n måtte pensjoneres så var det en utfordring å finne en verdig arvtaker uten å blakke seg fullstendig.

For å korte ned historien, jeg endte opp med en Mazda 3, tre måneder gammel bruktbil til 305 000 veldig godt utstyrt. Mazda var et merke jeg tidligere hadde sett på som traust og kjedelig. En god kompis fortalte meg at Mazda hadde gjort store fremskritt med motorene sine. Motoren er Euro-6 og dermed i billigste avgiftsklasse. Veldig miljøvennlig og ekstremt gjerrig på forbruket. Kjører jeg til Tønsberg på fylkesvei går den på 0,35 på mila, og på motorveien på 0,5. Å trekke henger går også som en lek. Dro henger på Rv7 over fjellet til Bergen og snitta forbruket på 0,8 liter på mila. Det som kunne vært bedre er støydemping. Det er fordelaktig å velge støysvake dekk.

Jeg liker også utseendet til bilen. Det minner meg om en amerikansk muskelbil i et komprimert format som kler bilen bra da den har bra med muskler og er artig å kjøre. 2,2 liter motor, 400Nm moment og 150HK. Høres ikke så sprekt ut, men kombinert med den lave vekten og bra kraftutnyttelse fungerer det veldig bra. Oppleves som raskere enn BMW'n som hadde 200HK. Kjøreegenskapene er også gode, ikke helt i BMW-klasse, men absolutt ikke langt bak.

Trøbbel? Kun én feil på 140.00o kilometer. Et støtdemperfeste som løsnet bak. Det er innafor.

Er du nerd kan du glede deg over at infotainmentsystemet er Linux-basert, du kan legge til egne applikasjoner som du finner på forum for bilen. Du kan f.eks få opp et ekstra speedometer på midtskjermen, praktisk når du øvelseskjører for speedometeret vises ikke for sidepassasjer (som jo er gunstig i visse situasjoner :-)

Konklusjonen er at bilen absolutt innfridde som erstatter til en premiumklasse bil. Så de som ikke føler seg klar for elektrisk bil bør absolutt se til Mazda for en bil der du får mye for pengene.